WINDOX | WINDow in a bOX

De extra dimensie voor uw gevel.


Prefab oplossing:

Bij de bouw van een traditioneel erkerraam moet de ruwbouwaannemer de nodige constructie voorzien alvorens de schrijnwerker de raamopeningen kan opmeten.
Pas daarna kunnen de ramen en gevelbekleding worden aangebracht. Deze werkwijze vergt veel overleg tussen alle betrokken partijen, kost veel tijd en handenvol geld.
Door de budgetvriendelijke prefab-oplossing –inclusief constructie, aluminium raam, gevelbekleding en binnenafwerking– van Windox is er slechts één aanspreekpunt. Dit reduceert sterk de plaatsingstijd en de totale uitvoeringstermijn.

 

Esthetiek:
Naast technische zijn er ook esthetische voordelen. Standaard werken we met slanke profielen en een verdoken raamvleugelsysteem. In combinatie met de samenstelling en keuze van de materialen van de wanden, resulteert dit in een maximale lichtinval.
Bovendien is de aluminium gevelbekleding altijd kaderoverdekkend. Dit zorgt voor een strak gevelbeeld. Ook binnen streven we naar een minimaal profielaanzicht, waardoor we een optimale doorkijk realiseren.

 

Mogelijkheden:
De raambox kan tot 60 cm uit de gevel uitkragen zonder stabiliteitsverlies. Indien deze op vloerniveau gemonteerd wordt creëert dit extra toegankelijke woonruimte, wat de financiële waarde van een woning verhoogt. Een Windox gevelelement kan tot 18 m² gedimensioneerd worden, met een maximale zijde van 6 m.

- TYPE 1 - vast met binnenbeglazing
- TYPE 2 - vast met structurele buitenbeglazing
- TYPE 3 - draai(kip)
- TYPE 4 - draai(kip) met glazen doorvalbeveiliging

Type 1:
vast met binnenbeglazing

Het WINDOX instapmodel scoort door zijn prijs en esthetische eenvoud. 
Het glas* wordt geplaatst van binnenuit in een vaste aluminium raamkader en optioneel kunnen zowel horizontale als verticale tussenstijlen voorzien worden.

Type 2:
vast met structurele buitenbeglazing

 

De maximale lichtinval en extreem fijne look van dit model zullen elke architect weten te bekoren.
Dit type leent zich perfect voor grote glasoppervlaktes (max. 18m²). Het glas* wordt mechanisch geklemd en aan de buitenzijde afgekit met een UV-bestendige siliconevoeg.

Type 3:
draaikip

Bij types 3 & 4 worden functionaliteit en veiligheid gecombineerd met esthetiek door gebruik te maken van een verdoken vleugelsysteem en onzichtbare scharnieren.
Er kan naar wens en nood gevarieerd worden met vleugelposities zonder een zichtbaar verschil tussen de vaste en draaiende delen (glaslijn). Ook tussen de verticale tussenstijlen (77mm) en makelaars (69mm) is het visueel onderscheid minimaal..

Type 4:
draaikip met glazen doorvalbeveiliging

Idem 3
Bij dit model wordt er een zijdelings geklemde doorvalbeveiliging in glas voorzien. Deze wordt bij een enkel en dubbel draaikipraam onzichtbaar geïntegreerd waardoor een elegante totaaloplossing voor de gevel gecreëerd wordt.

Ontwerprichtlijnen:

 

Bekijk onze brochure

 

www.windox.be

Bezoek www.windox.be
Contacteer ons voor vrijblijvende inlichtingen en prijzen.

 

verdeler voor België: