INVISIVENT® Air & Comfort

INVISIVENT® AIR &
INVISIVENT® COMFORT

Het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie

 

Om de binnenluchtkwaliteit onder controle te kunnen houden bepaalt de slimme Healthbox 3.0 van Renson als ‘dirigent’ binnen het C+ ventilatiesysteem nog uitdrukkelijker hoeveel verse lucht er nodig is. In combinatie met de nieuwe raamverluchtingen Invisivent ‘Air’ en ‘Comfort’, wordt de toevoer van verse lucht daarmee meer dan ooit bepaald door wat er binnenshuis gebeurt, op maat van de bewoners.

5 stappen vooruit op vlak van natuurlijke toevoer van verse lucht

 1. Comfort boven alles
  De 2 nieuwe raamverluchtingen Invisivent Air & Invisivent Comfort onderscheiden zich van elkaar door de smallere opening aan de buitenzijde van de laatste, wat op zich al voor een hoger akoestisch comfort zorgt. Maar daar stopt het niet bij, want Renson engageert zich ertoe om beide nieuwe Invisivent raamverluchtingen standaard uit te rusten met akoestisch dempend materiaal. De Invisivent Comfort heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want dankzij de zelfregelende klep met terugslagwerking – die dwarsventilatie voorkomt – zorgt die ook thermisch voor een hoger comfort.
 2. ’Air’ versus ’Comfort’ 
  De Invisivent Air is gedimensioneerd op 2Pa en biedt een basisniveau aan akoestische demping. De Invisivent Comfort, biedt op alle vlak een hoger comfortniveau (akoestisch, thermisch én energetisch) dankzij zijn zelfregelende werking bij 10Pa. Deze raamverluchting is wel enkel inzetbaar in combinatie met afvoer van vervuilde binnenlucht in dezelfde (droge) ruimte (Healthbox 3.0 mét Smartzone). Enkel wanneer de Healthbox 3.0 daar meer vervuilde lucht afzuigt, zal er ook effectief meer verse lucht binnenkomen via de Invisivent Comfort. Dat zorgt voor minder ongecontroleerde ventilatie en opnieuw: minder energieverlies, zonder in te boeten aan luchtkwaliteit binnenshuis.
 3. Energiezuinigheid voor alles
  De zelfregelende klep met terugslagwerking in de Invisivent Comfort werkt in 2 richtingen, en dat is uniek. Zelfregelend zorgt die enerzijds voor een constante toevoer van verse lucht, maar tegelijk voorkomt de klep dat lucht ook langs dezelfde weg terug naar buiten kan en zo tot energieverlies kan leiden.
 4. Compacte metamorfose en oog voor detail
  De nieuwe Invisivent raamverluchtingen werden zo ontworpen om volledig onzichtbaar, achter slag te kunnen wegwerken, in lijn met de strakke architecturale trends van vandaag. Bovendien maakt een speciaal profiel aan de binnenkant een snelle en nauwkeurige afwerking met zowel pleister, gipskartonplaten als een mdf-omkasting mogelijk.
 5. Een nieuwe stap in installatiegemak
  Dankzij het ‘monobloc’-principe worden de nieuwe Invisivent raamverluchtingen voortaan als 1 geheel op het raam gemonteerd. Dat zorgt niet alleen voor een betere stabiliteit en – dankzij de flexibele geïntegreerde dichtingen – een betere luchtdichte afwerking, maar levert je als installateur vooral een snellere montage op. Rechtstreeks vastschroeven op het raamkader … en klaar. 

 

Montage Invisivent op ALU raam

Montage Invisivent op PVC raam

 

 


 

Download nu reeds de brochure met alle technische informatie