Building op Polyclose

BUILDING Shutter Systems pakt opnieuw uit op Polyclose

 

Building Shutter Systems

 

Iedere 2 jaar is Polyclose in Gent de vakbeurs om innovaties in de markt van raam-, deur- zonwering, – gevel- en toegangstechniek voor te stellen.
BUILDING Shutter Systems, de specialist in zonwering en rolluiken, grijpt het mooi rond jaartal 2020 als de gelegenheid om er in januari opnieuw uit te pakken met enkele bijzondere nieuwigheden.

BUITENGEWOON STIJLVOL SCREENGAMMA

Met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen wordt het screengamma van BUILDING Shutter Systems continu verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Naast het gekende gamma in buitenzonwering worden de innovaties in de kijker gezet op Polyclose.

Met de Lockscreen® FRONT Solar wordt de meest elegante en duurzame renovatiescreen voorgesteld. Deze screen wordt aangestuurd op zonne-energie, met een Somfy zonnecel bevestigd op de linker- of rechtervoorzijde van de kast. Deze duurzame zonwerings-oplossing is niet alleen energiebesparend, maar bovendien héél eenvoudig te plaatsen: zonder kap- en breekwerk.

 

Uniek in design
De elegante, strakke look van de Lockscreen® FRONT Solar is zijn grootste troef.
De batterij is volledig geïntegreerd binnenin de kast, wat zorgt voor een naadloze afwerking van de screenkast. De kast van 110*150mm blijft toegankelijk via de onderklep voor nazicht of service aan de motor of batterij.
Met een volledig intrekbare onderlat is de kast mooi afgesloten en is er geen storende onderlat in het gezichtsveld. Hierdoor vergroot de doorkijk in open toestand en het geheel wordt eleganter.

Uniek in afmetingen
Deze eenvoudig te monteren voorzetscreen hoeft met de motor van 10Nm op zonne-energie niet in te boeten aan uitvoerbare afmetingen. Met een maximum oppervlakte van 12m², is een maximum breedte van 4.500mm breedte perfect haalbaar.

De inbouwscreen Lockscreen® INTEGRATED is het paradepaardje op vlak van design. Weggewerkt in de spouwmuur en voorzien van een volledig intrekbare onderlat is hij het toonbeeld van onzichtbare elegantie. Deze screen wordt eveneens uitgevoerd in een kast van 110*150mm en is het meest stijlvolle antwoord voor buitenzonwering in nieuwbouwprojecten.
We bieden de mogelijkheid tot het plaatsen van een borstel die zorgt voor het afsluiten van de kast. Op deze manier is de screen zeer onderhoudsvriendelijk en blijft het doek langer proper. Er is geen tussenruimte bij de geleiders en het doek waardoor deze zonwering tegelijk ook insectenwerend is. Innovatieve onderdelen zorgen voor een vlotte montage en de kast blijft toegankelijk voor nazicht of service.

Een screen in voorzet, wordt eerder gekozen bij verbouwingswerken. Hierbij stelt BUILDING Shutter Systems de Lockscreen® FRONT in diverse kastgroottes- en vormen voor. De kastgrootte van 131mm biedt het antwoord voor bredere of grote ramen.
De Lockscreen® FRONT leent zich eveneens tot een vrijstaande montage bij een pergola of andere toepassing.

 

EERSTEKLASSER IN ROLLUIKEN

BUILDING Shutter Systems speelt als producent van rolluiken al decennia lang in eerste klasse. Hoewel rolluiken een gevestigde waarde zijn, komt BUILDING Shutter Systems met nieuwigheden die het installatie- en gebruiksgemak verhogen.

Minirol monoEen opbouwrolluik, met de kast boven op het raam, is een praktische en veelzijdige oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. Op Polyclose wordt een nieuwe generatie opbouwkasten voorgesteld. De vernieuwde Minirol® MONO heeft een kleine, compacte kast waarmee maximaal aan de eisen van comfort en plaatsingsgemak wordt voldaan. Waar een opbouwrolluik doorgaans enkel via de achterzijde (interieur) toegankelijk is, lanceert BUILDING Shutter Systems een nieuwe kast die, afhankelijk van de gekozen montage en afwerking, aan de achterzijde (interieur) ofwel aan de onderzijde (interieur) opent. Eén en dezelfde kast, waarbij u kiest langs welke zijde deze toegankelijk blijft. Uniek in de markt en dé oplossing voor nieuwbouwwoningen waar de kast mooi weggewerkt wordt en alsnog toegankelijk blijft voor nazicht achteraf.

 

Alle kasten zijn uit PVC vervaardigd, afgewerkt met een aluminium voorplaat indien gewenst. Voor het rolluikblad is er keuze uit dubbelwandig geïsoleerde aluminium-lamellen of PVC-lamellen voor kleinere afmetingen.BP42RS is het standaardprofiel bij Minirol® MONO. Door de goede oproldiameter van dit profiel, is er slechts een kleine kast nodig. Voor een deur- of schuifraamhoogte (2,3m onder de kast), kan het rolluik oprollen in een kast van slechts 180mm hoog. De BP42RS-lamel wordt ook beschouwd als een heel sterke profiel. Je behaalt er een breedte mee tot 3,5m. Bij de meeste schuiframen is een extra geleider in het midden dus niet nodig. In de meeste gevallen kan een woning dus voorzien worden van rolluiken met één en hetzelfde profiel. De hoge maximum breedte in combinatie met de compacte oprolling, zorgen ervoor dat je ook bij grote raampartijen een kleine kast kan kiezen.

In moderne bouwstijlen zien we het steeds vaker dat de gevel in stukwerk wordt afgewerkt. Met de Minirol® INTEGRATED stelt BUILDING Shutter Systems een nieuw rolluiktype voor waarbij de kast mooi achter slag kan worden weggewerkt. De afwerkingslaag van de buitengevel wordt tegen een specifiek ontwikkeld L-profiel aangebracht waardoor de rolluikkast strak en naadloos geïntegreerd wordt. Hoewel de kast is ingebouwd, blijft deze toegankelijk voor revisie via een klep aan de onderzijde.

Bij BUILDING Shutter Systems gaan we voor een rolluik dat perfect past bij de bouwstijl. Naast onze 30 standaardkleuren en folies, kan men de kast, geleiders, onderlat én rolluikpantser poederlakken in elke RAL-kleur naar keuze. Het lakwerk gebeurt in eigen beheer in een volautomatische en groene lakkerij. Hiermee is BUILDING Shutter Systems de enige producent in België de de rolluikpantsers in alle kleuren kan poederlakken en daarbovenop een ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden (mat, glanzend, structuur of metallic) kan bieden.

 

Bezoek BUILDING Shutter Systems op Polyclose op stand 1125

 


 

building shutter systems
bedrijfspagina