Inbouwrolluiken: IB, IB SilensioTM

 

Naadloos vakmanschap

Wanneer je bouwt of verbouwt, zijn inbouwrolluiken de perfecte oplossing om rolluiken naadloos in je woning te laten passen.
Wanneer geopend, is het rolluik niet zichtbaar. En als je ze naar beneden doet, passen ze strak in de gevel en sluiten ze perfect af.

 

Unieke voordelen

 • Geschikt voor grote renovaties en nieuwbouw

  Een inbouwrolluik wordt in de spouwmuur onzichtbaar weggewerkt en dient dan ook van bij de start van het bouwproces of raamrenovatie geïntegreerd te worden in de plannen. 

 • Duurzaam

  De geleiders zijn gemaakt uit stevig aluminium en de lamellen worden opgeschuimd voor extra stevigheid en langere levensduur.

 • Bespaar op je energiefactuur

  Kies voor de innovatieve ALU42 Thermo-lamel. Deze zorgt voor extra thermisch comfort door speciale coating op de lamellen met reflecterende deeltjes die warmte vanuit de woning reflecteert (hogere isolerende waarde dan PVC-lamel: R-waarde 0,25 m2 K/W). Bespaar extra energie door een isolatiemat in de opening boven het venster te plaatsen.

ALU42 Thermo-lamel

De 1ste aluminium lamel met een hogere isolatiewaarde dan een standaard pvc-lamel

Dankzij een speciale coating met een hoog aantal reflecterende aluminium deeltjes reflecteert de ALU42 THERMO lamel de warmte die vanuit de woning komt. Hierdoor wordt de stilstaande luchtlaag tussen raam en rolluik extra opgewarmd, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde. De aluminium coating zit ofwel aan de holle zijde ofwel aan de bolle zijde van de lamel afhankelijk van de oprolling (voorzetrolluik of in-/opbouwrolluik), maar is altijd gericht naar het buitenschrijnwerk. Opgeschuimde lamellen zorgen voor extra stevigheid en een hogere duurzaamheid.

 

 

 • Superstil én 40% langere levensduur

  Opteer voor SilensioTM en je rolluik wordt niet alleen geruisloos maar kent ook een 40% langere levensduur dan een standaard rolluik. De ultrastille buismotor is stiller dan eender welk huishoudapparaat! Met een haast onhoorbare ‘soft-start & stop’ functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. 

 

De nieuwste generatie rolluiken: Silensio™

Innovatie van wereldformaat

De Silensio™ rolluiken combineren de nieuwe generatie Somfy motor met de innovatieve rolluiktechnologie van Harol. Deze focust op gebruiksgemak, duurzaamheid, energie besparen en veiligheid.Het nieuwe rolluik is slimmer, maar vooral stiller. Véél stiller. En met zijn 40% extra levensduur meteen ook het meest betrouwbare op de markt. Wie kan daaraan weerstaan?

Superieur wooncomfort

Het Silensio™ rolluik is een nieuw generatie rolluik dat haast onmerkbaar aanwezig is in de woning. De ultrastille buismotor is zelfs stiller dan eender welk huishoudapparaat! Met een haast onhoorbare ‘soft start & stop’-functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. Ook kunnen er twee type snelheden ingesteld worden, naargelang de behoeften van de bewoners. De obstakeldetectie is uiterst gevoelig en zal meteen in werking treden wanneer nodig.

Wat het Silensio™ rolluik uniek maakt

♦ 40% langere levensduur
♦ twee snelheden mogelijk
♦ ultrastil
♦ Soft start & stop
♦ ophefbeveiliging
♦ vorstbeveiliging
♦ superieure obstakeldetectie

 • Superstil én 40% langere levensduur

  Opteer voor SilensioTM en je rolluik wordt niet alleen geruisloos maar kent ook een 40% langere levensduur dan een standaard rolluik. De ultrastille buismotor is stiller dan eender welk huishoudapparaat! Met een haast onhoorbare ‘soft-start & stop’ functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. 

 

 

Veiligheid

Rolluiken vormen een extra hindernis voor inbrekers op hun weg naar binnen. Ze dragen dan ook stevig bij tot de inbraakveiligheid van je woning. Tegenwoordig kan je zelfs een stapje verder gaan. Daarbij laat je bepaalde onderdelen bijkomend beveiligen. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Volledige ophefbeveiliging, enkel mogelijk bij elektrische bediening
 • Kast uit geëxtrudeerd, extrastevig aluminium
 • Veiligheidsgeleider waardoor blad moeilijker open te trekken is
 • Veiligheidsonderlat waardoor er moeilijk grip op kan worden gezet
 • Veiligheidslamel opgevuld met extrahard schuim voor nog meer stevigheid

Afgewerkt tot in de details

 • Geen zichtbare kast aan de buitenkant, noch aan de binnenkant van de woning
 • Ruim gamma hoogwaardige lamellen: pvc of alu
 • Verschillende types geleiders
 • Met daglichtgleuven of verduisterend* 
 • Optionele isolatiemat om holte boven raam mee te isoleren (zie foto hierboven)

 

Technische gegevens

 • Oppervlakte: tot 13 m2 (afhankelijk van het type lamel)
 • Te integreren in de ontwerpplannen bij de start van het bouwproces of raamrenovatie

 

Bedrijfspagina:
Harol