Nieuw op Polyclose

Polyclose toont wat er beweegt op de markt
17, 18 en 19 januari in Flanders Expo te Gent (België)

 

De markt van ramen, deuren, zonwering, gevelbouw en toegangstechnieken is volop in beweging. Dat zal ook te zien zijn op de 18e editie van Polyclose, van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari 2018 in Gent. De tweejaarlijkse Europese vakbeurs is de uitgelezen kans voor professionals om innovaties van collega’s te ontdekken of om samenwerkingen nog te versterken.

In de industrie van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek volgen de nieuwigheden elkaar steeds sneller op. De sector is bijzonder bedreven in het ontwerpen, uitdenken en vervaardigen van inspirerende (technische) vernieuwingen. Polyclose geeft een actueel en volledig beeld van wat er beweegt op de markt en voor welke uitdagingen oplossingen bestaan.

Inspiratie en innovatie
Inbraakbeveiliging en toegangscontrole spelen net als design en energiezuinige oplossingen een steeds belangrijkere rol. Organisator Guy Martens van Limaco NV: “Onze vakbeurs Polyclose is dé plek bij uitstek om laatste nieuwigheden te tonen en te ontdekken. We willen de markt inspireren om nog verder te innoveren.”

Vaste waarde
Dat de tweejaarlijkse beurs een vaste waarde is in de branche, blijkt opnieuw uit de grote belangstelling van exposanten. Guy Martens: “Reeds in juli 2017, meer dan een halfjaar voor de opening, was ruim 90% van de beschikbare standruimte ingevuld. Dit jaar verwelkomen we opnieuw vele Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven.”
Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coatings, deurpanelen, dichtingen, gereedschappen, gevel, glas en toebehoren, kunststof-profielen, kunststof-systemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staal-systemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering. Bij deze laatste is er een groeiende aandacht voor terrasoverkappingen.

Ook veel Nederlandse gasten
Tijdens de vorige editie van Polyclose, in januari 2016, kwam meer dan een kwart van de bezoekers uit Nederland, net als een groot aantal exposanten. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen. Daardoor hebben veel exposanten ook een vertegenwoordiging van Nederland op de stand.

Gratis registreren
Polyclose is gratis voor professionele bezoekers uit de branche. Zij melden zich vooraf aan op www.polyclose.be met registratiecode P800253927. De driedaagse vakbeurs is te bezoeken op woensdag 17 januari van 9.30u tot 18.30u, op donderdag 18 januari van 9.30u tot 20u (avondopening), en op vrijdag 19 januari van 9.30u tot 18.30u. Locatie: Flanders Expo (hal 1, 4, 6), Maaltekouter 1, Gent (België).

Meer info: www.polyclose.be

 


 

 Klik op bedrijfslogo en ontdek waarmee de bedrijven uitpakken op Polyclose

 

                                                            

STAND 1210

AGC Glass innovaties te zien op Polyclose 2018!

Thermobel Scena:
Ontdek de esthetiek van een kozijnloos raam : Thermobel Scena met antireflecterende coating Planibel Clearsight! Hierdoor kunnen ononderbroken glazen gevels worden ontworpen, die zorgen voor een zo transparant mogelijke aanzicht.

XXL voor Pyrobel T:
Daarnaast wordt er nog een grootse innovatie getoond met Pyrobel T: brandwerende beglazing die beschikbaar is in XXL maten tot 2m breed en 4,5m hoog voor de klassen EW30, EW60, EW120, EI30 en EI60.

Halio:
Verder maakt u kennis met Halio glas: het slim getint glas systeem van AGC ! Halio is traploos schakelbaar glas dat controle biedt over het invallende daglicht én alle voordelen van traditioneel glas. Het schakelt vlot en gelijkmatig over van transparant naar donker getint glas en omgekeerd.

 link naar bedrijspagina

STAND 1282

ALUPROF PROMINENT AANWEZIG OP POLYCLOSE 2018 - STAND 1282

ALUPROF, een van de grote Europese fabrikanten van aluminium raam- en deursystemen, gevelsystemen en rolluik- en garagedeursystemen zal aanwezig zijn op Polyclose, van 17 t/m 19 januari 2018 a.s. in Gent.

ALUPROF BELGIUM NV, de Belgische tak van het bedrijf, is de hub gelokaliseerd in Dendermonde van waaruit de Belgische en Franse markten worden bewerkt door een commercieel-technisch team in partnership met de lokale assembleurs van raam-, deur- en vliesgevelsystemen en/of rolluiken.

RAAM- EN DEURSYSTEEM MET THERMISCHE ONDERBREKING.

Ontdek de nieuwste producten zoals MB-104, een raam- en deursysteem met thermische onderbreking en ruime beglazingsmogelijkheden tot 81 mm, gecertificeerd door het Passiefhuis Instituut Darmstadt. Dit systeem garandeert thermische isolatie voor opengaande ramen, Uw vanaf 0,53 W/m2K en voor deuren UD vanaf 0,62 W/m2K.

Het MB-70B systeem, speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Belgische markt, kenmerkt zich door de geprofileerde thermische onderbrekingen en isolatie- elementen in de aluminiumprofielen. Een belangrijke eigenschap van de interne constructie van de ramen en deuren is de ventilatiespleet tussen het glaspakket en de isolatie-inzet, langs de volledige rand van de ruit. Het systeem maakt zowel het bouwen van verschillende raam- en deurconstructies, alsook het gebruik van vullingen met uiteenlopende diktes mogelijk. Het MB-70B systeem is ATG gecertificeerd door het BUtgb.

Het MB-Slimline raamsysteem, met thermische scheiding, heeft bijzonder smalle aluminiumprofielen, voor het uitvoeren van verschillende typen naar binnen opengaande ramen en vaste ramen. De thermische isolatiewaarden beginnen bij 0,8 W/(m2K). Dit raamsysteem maakt de uitvoering van raamvleugels mogelijk met zichtbare of onzichtbare profielen (SG) aan de buitenkant van de constructie. Bij het gebruik van onzichtbare vleugels zien de vaste en opengaande velden er vrijwel identiek uit. Dit systeem is, net als het MB-Ferroline system, uitermate geschikt ter vervanging van oudere types ramen in staalprofielen, waardoor het uiterlijk vanaf de buitenkant vergelijkbaar blijft, terwijl tegelijkertijd de thermische isolatie aanzienlijk toeneemt.

Het thermisch geïsoleerde MB-86 systeem bestaat uit aluminium raam- en deurpanelen waarin voor het eerst ter wereld aerogel is toegepast - materiaal met een perfecte thermische isolatie. Een ander voordeel van het MB-86-systeem is de grote stevigheid van de profielen, waardoor constructies van grote afmetingen en een hoog gewicht mogelijk zijn.

Brandwering
Voor brandwerende wanden en deuren heeft ALUPROF o.a. het MB-78EI systeem, gebaseerd op thermisch geïsoleerde aluminiumprofielen van slechts 78 mm diep. Dit systeem biedt optimale warmteisolatie (Uf vanaf 1,60 W/m2K) en geluidsisolatie (tot 40 dB) en wordt dan ook breed wordt toegepast in de bouw. Technische Goedkeuring Benor ATG 3039 en 3040..

Buitenleven
Om kamers of veranda’s met de buitenomgeving te verbinden presenteert ALUPROF het MB-77HS hefschuifdeuren systeem alsook het ruimtebesparende plissé hor systeem MPH, bij uitstek geschikt voor montage in terrasdeuren en balkonopeningen die tot maar liefst 4 m breed kunnen zijn. Een kenmerkende eigenschap is de toepassing van speciaal geplisseerd gaas dat zich bij sluiting opvouwt als een harmonica en wordt opgeslagen in het zijprofiel. Hiermee neemt de hor weinig plaats in en kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de oppervlakte zonder invloed op de functionaliteit van de deur of het uitzicht.

Rolluikonderdelen & automatisatie
Veiligheid en comfort zijn de hoofddoelstellingen van Aluprof. Wij bieden een breed aanbod aan systemen voor buitenrolluiken (renovatie, traditioneel en monobloc) die zorgen voor effectieve afsluiting en beveiliging van huizen en kantoren. Discreet design, ideaal voor iedere woning – zowel bij renovatie als nieuwbouw – en voorzien van perfecte warmte- en geluidsisolatie.
 
Muggenramen
Aluprof mugenramen beschermen gebouwen perfect tegen insecten, ongedierte en verontreinigingen uit de omgeving. Ze zijn toepasbaar in alle gebouwen, hebben een hoge kwaliteit en zijn betrouwbaar, esthetisch en bestand tegen weersomstandigheden

 link naar bedrijfspagina

Voordeuren en voordeurpanelen Anaf

STAND 1608

In 2017 heeft ANAF niet stilgezeten:

 • 175 klanten en architecten namen deel aan een van onze vele ANAF Academy activiteiten
 • 3500 bezoekers per maand laten zich inspireren door uw realisaties met onze producten op www.deuradviseur.be
 • Deelname aan 3 handelsbeurzen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië
 • Wij werkten opnieuw permanent aan snellere en betrouwbare leveringstermijnen
 • Wij werden een performante partner voor sier- en sandwichpanelen voor projecten in poederlak en structuurfolie

In 2018 kunt u van ANAF verwachten:

 • Inspirerende nieuwe collecties in de series Classic en Design
 • Uitbreiding van onze online ondersteuning via het Deuradviseur platform
 • Nieuwe ANAF Academy opleidingen
 • Deelname aan 4 handelsbeurzen
 • EEN SPETTERENDE VIERING VAN ONS 45-JARIG BESTAAN

Onze patenten uitspelen: Optima, Retro en Rustique panelen!
Innovatie in de komende maanden op onze Optima Light met een meer eenvoudige manier van montage en directe plaatsing!
 
Klanten kunnen ons vinden op stand 1608 !!
 
Optima Patent: 
 Het Optima systeem met aluminium stabilisatiekader van Anaf is een gepatenteerd montagesysteem om een vleugeloverdekkend aluminium paneel te monteren op een PVC vleugel. Doordat de stabilisatiekader uit
aluminiummateriaal is geëxtrudeerd, kan het monteren van het aluminiumpaneel op de aluminium stabilisatiekader gebeuren zonder beperkingen en gebeurt er geen rechtstreekse verlijming van een aluminium materiaal op een PVC
materiaal.
Het systeem heeft bijzondere eigenschappen tegen bimetaal effecten en zorgt er voor dat het paneel volledig zelfdragend wordt. Esthetisch biedt het paneel de mogelijkheid om het vlakliggend karakter van het paneel met de
deurkader aanzienlijk te verbeteren.
Het montagesysteem voorziet ook afwerkingsprofielen om de randjes rondom het paneel esthetisch mooi af te werken en het beter te beschermen tegen corrosie.
Deze afwerkingsprofielen worden afgewerkt met een laklaag in een kleur dat aansluit op het kleur van de buitenzijde van het paneel.
  
Retro Patent:
Het Entrix – Retro systeem laat toe om een vleugeloverdekkende uitvoering te realiseren aan de hand van een opbouwkit.
De opbouwkit voorziet het aanleveren door ANAF van één of meerdere losse cassettes die aan de hand van een gepatenteerde systeem aangebracht kan worden op de vleugel.
Het systeem is beschikbaar zowel voor PVC als voor Aluminium schrijnwerk.
Uitvoeringen zijn mogelijk in alle folies van Anaf en in iedere poederlak of natlak toepassing beschikbaar bij ANAF.
  
Rustique – cottage lijn:
Een eigentijdse kijk op de rustieke deur, dat is wat u van onze Cottage reeks kan
verwachten. Met dank aan het gebruik van uitgekiende, gepatenteerde technieken en
hoogwaardig aluminium vindt u hier een uitgebreide reeks hedendaagse interpretaties
van de erg gewilde pastoriestijl in voordeuren
 
Solid grepen:
Grote toename in nieuwe modellen !

 link naar bedrijfspagina

STAND 1345

Marktleider Artimobili produceert meer dan 20 jaar kwalitatieve sierluiken, klapluiken, schuifluiken, vouwluiken, opbouwrolluiken voor de ramen-, deuren,- en bouwmarkt in België en Frankrijk.

Van Pvc naar SchuimPvc en Hout en Aluminium luiken, van basiskleuren tot trendy kleuren, van moderne look tot klassieke stijl.
Als luikspecialist PRODUCEREN WIJ ALLES OP MAAT voor de professional.
 

Raak geïnspireerd bij Artimobili, de expert in luiken, opbouwrolluiken, vliegenramen kortom producten die bij uw raamelement thuishoren.
PRODUCTIE + MAATWERK + ADVIES = ARTIMOBILI à ARTIMOBILI VERSTERKT HET THUISGEVOEL


Wij nodigen u uit op de Europese vakbeurs Polyclose 17-18-19 januari 2018.
Jean-Paul Wybo, ceo Artimobili, zal jullie met plezier ontvangen op de stand n°1345.
   
 
 link naar bedrijfspagina

STAND 1392

De kracht van BelgaClima

Belgaclima

BelgaClima staat voor een sterk uitgebalanceerd en hoogkwalitatief aanbod in luchtdichtingssystemen.
Het gamma bestaat enerzijds uit innoverende producten voor de lucht- en winddichte plaatsing van uw isolatie; en meer in het bijzonder voor laag energie- en/of passiefbouw. Het aanbod reikt echter verder dan het product op zich en voorziet door enkele unieke aanvullende tools in de totale behoefte van de professional.
Knowhow, opleiding, interactie en een doorgedreven focus op service maken allen samen van BelgaClima een uniek totaalconcept.


LUCHTDICHTE, VOLVLAKS ZELFKLEVENDE EN VOCHTGESTUURDE PLEISTERAANSLUITFOLIE. GESCHIKT VOOR BINNEN- EN BUITENZIJDE.

De folie bestaat uit een gewijzigd polyamide en een versterkte folie-vlies combinatie. De uit 4 vlakke lagen samengestelde folie heeft een vochtbariabele  µd-waarde.

Ontdek onze geprezen adviesgids met alle info over vakkundig en efficient luchtdicht bouwen.

 

 Link naar bedrijfspagina

STAND 1670

CILLOC Q6 PLUS (SKG***)

De Cilloc Q6 plus is een SKG*** veiligheidscilinder met patentbescherming tot 2025.

Dit is de veiligste en meest geavanceerde veiligheidscilinder uit de Cilloc serie. Naast de hoogwaardige functies die de Cilloc Q5 bevat, heeft de Q6 plus een anti-afbreekbeugel uit gehard staal en een gepatenteerde kopieerbeveiliging door middel van een unieke protectorstift in de sleutel en in de cilinder.

De Cilloc Q6 plus is ook extra beveiligd tegen boren door de 2 kern- en behuizingsstiften in extra gehard staal. Uiteraard beschikt deze veiligheidscilinder ook over anti-lockpicking stiften en een nood- en gevarenfunctie.

De veiligheidscilinder kan gebruikt worden in een gelijksluitend systeem, centraal sluitsysteem (CC), hoofdsleutelsysteem (HS) en generaal hoofdsleutelsysteem (GHS).

Standaard wordt de Cilloc Q6 plus geleverd met 3 keersleutels, een certificaat en M5 bevestigingsschroef.


Ontdek deze en onze andere CILLOC cilinders op onze stand 1670

 link naar bedrijfspagina

STAND 1440

Op Polyclose 2018 toont Dr. Hahn ( Stand 1440 ) volgende noviteiten bij de opbouwscharnieren
voor kunststof deuren:
 

Nieuw design en verstelmogelijkheden:
 
Bij het vernieuwde design van de premium KT-N 6R, KT-V 6R scharnieren valt meteen het slankere kaderdeel op. Eleganter, maar toch met behoud van zijn 160 KG draagkracht!
Verstelbaar in zes richtingen
 
De KT-EV, -EN, -SV en -SN scharnieren voor vleugelgewichten tot 120 KG, afhankelijk van de profieluitvoering, zijn vanaf heden in zes richtingen verstelbaar. De traploze hoogteverstelling maakt het mogelijk de deurvleugel + 3mm/- 2 mm te corrigeren.
Horizontaal kan – 5mm/ + 5 mm en de dichtingsaandruk – 2,5mm /+ 2,5 mm versteld worden. Een nog snellere montage wordt mogelijk gemaakt doordat de borgschroeven van het afdekstuk bij de nieuwe uitvoeringen voorgemonteerd zijn.

 

 

App:
De fabrikant heeft vanaf nu alle verstelhandleidingen steeds binnen handbereik via de nieuwe Dr. Hahn App. Deze nieuwe handleidingen-App is kostenloos te vinden in de App Store en de Google-Play Store. De plaatser kan ter plaatse de gepaste handleidingen opvragen en de deur perfect afstellen.

 link naar bedrijfspagina

STAND 1438

In de industrie van de raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek volgen de nieuwigheden elkaar steeds sneller op. De sector is erg bedreven in het ontwerpen, uitdenken en vervaardigen van inspirerende vernieuwingen.
Ook Duco zal tijdens Polyclose op stand 1438 een actueel en volledig beeld geven van wat beweegt op deze markt en voor welke uitdagingen oplossingen inzake ventilatie en zonwering kunnen worden aangereikt. Marketingmanager Hendrik Dejonghe: “Vooral als antwoord op de steeds grotere geveloppervlaktes in de woning- en utiliteitsbouw doen zich bij Duco spannende ontwikkelingen voor.”

 

Doorontwikkeling in doek- en architecturale zonwering

“Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als in de afgelopen twee jaar”, aldus Dejonghe. “Deze verontrustende trend leidde dan ook tot de doorontwikkeling van onze doek- en architecturale zonweringtoepassingen, want zo merken we nog al te vaak dat gebouwen met grote geveloppervlaktes niet in voldoende mate kunnen bediend worden op vlak van thermisch comfort. De DucoScreen Front 150 is als gemotoriseerd buitenzonweringsysteem al even in ons gamma onzichtbare doekzonwering voorhanden met een onzichtbare plaatsing in de spouw als belangrijkste speerpunt. Daar komt in het voorjaar van 2018 een nieuwe variant in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter bij.”

Wie eerder een architecturale oplossing verkiest, zal kunnen kennismaken met het DucoSlide-gamma dat verkrijgbaar is in twee kadertypes met houten of aluminium lamellen. Nieuw binnen dit gamma van schuifpanelen is DucoSlide LuxFrame 45/130. “Met esthetische, aluminium schuifpanelen die hoogtes tot 6 m aankunnen, of een reikwijdte tot 2,80 m per paneel, vormt dit type meteen een efficiënte manier om oververhitting in utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxe woningen tegen te gaan”, verklaart Duco’s marketingmanager.

Hoogvliegers in ventilatie

Ook op het gebied van ventilatie komt Duco met een stevig verhaal waarbij de hoofdrol wordt weggekaapt door zijn nagenoeg onzichtbaar te plaatsen Top-roosters. “Zoals de naam doet vermoeden, is dit type een ware hoogvlieger in de bestekken van voorschrijvende instanties dankzij zijn veelzijdigheid”, verklaart Dejonghe. “Duco timmerde de voorbije jaren dan ook in alle stilte aan de prestaties en nieuwe uitvoeringen met elektronische sturing op basis van CO2-metingen, interne voorverwarmingsstrip, buitenkap, of in een akoestische of dummyversie als eindresultaat.”

 

En dan is er nog de DucoGrille NightVent voor intensieve en energiezuinige (nacht)ventilatie, die voortaan met handbediening kan worden uitgeleverd – een wens vanuit de markt en een aanvulling op het glasvervangende ventilatieluik met volautomatische bediening.

 Link naar bedrijfspagina.

STAND 6318

Vakmanschap, Vakkennis en Ervaring….
….. daar staan we om bekend.

Uw partner voor vliegenramen, vliegendeuren en metaalbewerking
 

FenekO staat al meer dan 20 jaar garant voor aluminiumbewerking van topkwaliteit.  Die ervaring en knowhow hebben er voor gezorgd dat FenekO zich ontpopt heeft tot dé referentie op vlak van aluminium insectenwering, deurpanelen en plaatbewerking.

Om onze klanten een kwalitatief hoogstaand product te kunnen bieden, investeert FenekO voortdurend in de verbetering van haar producten én de optimalisatie van haar doorgedreven geautomatiseerd productieproces.

Met meer dan 100 werknemers, staat FenekO garant voor een uitstekende product- en klantenondersteuning en een snelle en correcte levering.

Onze klanten

FenekO richt zich uitsluitend tot professionele schrijnwerkers, fabrikanten en plaatsers van ramen en deuren, zonneweringen en raamdecoratie.
 

Kom langs en ontdek onze nieuwigheden binnen ons productengamma:

Feneko Colors

 • plaatwerk
 • sandwichpanelen
 • utilo-profielen
 • plaatbewerking
 • voordeurpanelen

Feneko Screens

 • vliegenramen
 • vliegendeuren
 • schuifvliegendeuren
 • Plissé   

Feneko Doors

 • deurpanelen

 

 Link naar onze bedrijfspagina

STAND 1238

Gretsch-Unitas heet u van harte welkom op Stand 1238.
 

Comfortabele toegang – zonder sleutel

Bij de besturing van deuren is altijd veel vraag naar draadloze toepassingen, die ook als upgrade bij eindgebruikers eenvoudig te monteren zijn en zonder veel programmeren in gebruik genomen kunnen worden

Daarbij stellen de gebruikers zeer hoge eisen aan de veiligheid en de bescherming tegen sabotage van de producten.
Aan de eisen voldoet de ondernemingsgroep Gretch-Unitas in het bijzonder met de draadloze oplossingen BKSremote, de draadloze standaard van BKS.

Deze omvatten de draadloze, elektrisch koppelbare sloten van BKS evenals de draadloze, elektrisch koppelbare cilinders van BKS, die in combinatie met de BKSremote BTC – deurcodebesturing op batterijen de gebruiker een comfortabele montageset voor de upgrade van bestaande deuren bieden.

Bij de draadloze oplossingen BKSremote koppelt de ondernemingsgroep Gretch-Unitas beproefde mechanische en elektronische veiligheid in de deur aan een even veilige signaaloverdracht en verwerking.
Uitsluitend beproefde en wetenschappelijk erkende processen worden toegepast.
Veiligheid en bescherming tegen sabotage staan centraal.

 

Oplig­gende deurdrangers met geleidingsrail:  De OTS 73x-serie


 

Optimaal comfort ontmoet slanke lijn

Het omvangrijke productprogramma van de OTS 73x-serie wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk design en een hoog bedieningscomfort. Met compacte afmetingen en een elegante verschijning is ook deze generatie glijarm-deurdrangers eenvoudig en aangenaam te bedienen.

Met een hoogte van slechts  63 mm, een diepte van 44 mm en een lengte van 268 mm zijn de drangers uit de OTS 73x-serie momenteel de kleinste op de markt.
Afmetingen, boorbeeld en verschijning zijn bij alle producttypes hetzelfde, waardoor ook bij de toepassing van verschillende deurdrangers een harmonieus totaalplaatje ontstaat. De variant met vrijloopfunctie, waarvan de afmetingen iets afwijken, vormt hierop een uitzondering.

Ook het optisch aantrekkelijke, harmonieuze oppervlak van de OTS 73x-serie laat niets te wensen over: daarvoor zorgen de elegante afdekkappen van de geleidingsrail en de deurdranger zelf.
Afdekkappen en glijarm zijn in verschillende materialen en oppervlaktebehandelingen verkrijgbaar en kunnen zo op de deur en de omringende architectuur worden afgestemd.

Het mooie design krijgt een final touch dankzij de verdektliggende, onzichtbare montageplaat.

 link naar bedrijfspagina

STAND 1536

Home starts here

Kom ons een bezoek brengen op onze stand om er de nieuwste deurmodellen te ontdekken. Laat u overtuigen door de vele voordelen van ons nieuw vleugeloverdekkend systeem MAGNETUDE voor PVC & ALU.


Magnetude

Uniek systeem van vleugeloverdekkende deurpanelen voor alu en pvc schrijnwerk. 
Het betreft een gepatenteerd systeem dat werkt via magnetisme en het biedt de raamconstructeur heel wat voordelen tegenover het klassieke vleugeloverdekkend systeem dat gelijmd wordt op de vleugel.

Lees verder .... (en overtuig u van de tijdswinst bij montage)  

Technische fiche

 

Nieuwe cataloog | Nieuwe prijslijst | Nieuwe website

 

 • Ontdek onze nieuwe panelen en nieuwe series panelen zoals de MINIMAL collectie waaronder UNO-ONE-3D en OPDEKPANELEN met ingewerkte TUBE-trekkers. Ook volledige glasdeuren DECOVER worden nu aangeboden. Ook voor panelen in PASTORIESTIJL bent u bij ons aan het juiste adres.
 • Verken ook ons gamma accessoires, ook daar zijn er nieuwigheden aan interessante prijzen.
 • De EXPANSION en DIAMANT-reeks werd dan ook nog recent uitgebreid met een resem andere veel gevraagde kleuren. Ons totaalaanbod van kleuren is trouwens op zich al enorm uitgebreid (zie voor folies de lijst aan het einde van de prijslijst). In poederlak volgen we trouwens ook alle nieuwe trends.
 • Vanaf 02-11-2017 wordt voor sierpanelen THERMIMAX-33 de standaardkern (tot dikte 36mm). Dit zonder supplement. Ook kan u daarin glas bestellen met coating 1,1 zonder supplement. Dit moet u wel altijd uitdrukkelijk vermelden. We produceren wat u bestelt. Als u nog met dikte 25mm werkt wordt dit standaard de ISOLPLUS22kern, eveneens zonder supplement. Gelieve dus altijd de gewenste dikte te vermelden want ook andere diktes zijn mogelijk.
 • Er zijn géén prijsstijgingen. Uw huidige korting op de bruto-prijslijst blijft behouden.
 • Voor de vlakke sandwichpanelen (Harfoam) wordt de standaarddikte eveneens 36mm (XPS32), tevens ZONDER MEERPRIJS. Andere diktes kunnen natuurlijk ook nog, gelieve altijd uw gewenste dikte te vermelden bij de bestelling.

 

 Bezoek onze bedrijfspagina

STAND 1482

Harol is de Belgische marktleider in rolluiken, zonwering en poorten.

Het bedrijf is ook wereldwijd een grote speler, met export naar Australië, het Midden-Oosten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavië.
In zijn productievestiging in Diest stelt Harol 285 mensen te werk.
 

Harol biedt energiebesparende totaaloplossingen voor rolluiken, zonwering, outdoor living en garagepoorten. Dit Belgisch familiebedrijf wil door innovatieve producten het woon- en werkcomfort van haar gebruikers verbeteren en via dynamische zonbeheersing een gezonder binnenklimaat bewerkstelligen.

Iedere woning- of gebouwoplossing van Harol biedt functionele, architecturale en energiebesparende voordelen voor elk project, of het nu gaat om overheids- of commerciële projecten, woningen, scholen, nieuwbouw of renovatie.
 

Full service van begin tot einde

Onze Harol-specialist staat met raad en daad voor u klaar. U kunt bij hem terecht voor:
•    juist advies op basis van uw wensen en behoeften
•    perfecte plaatsing 
•    vragen over kleuren, materialen en onderhoud
•    service na verkoop

Kom onze nieuwigheden ontdekken op stand 1482

 • garagepoorten
 • rolluiken
 • zonwering
 • buitenleven

 

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1338

Lecot presenteert optimont.

Ook op deze editie van Polyclose is Lecot aanwezig met een stand.
Dit jaar willen we u ons nieuw concept OptiMont presenteren.
Met dit project willen wij onze kennis en ervaring met u delen, waarbij een optimale montage(techniek) van ramen en deuren centraal staat.

 

 

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1014

Bezoek ons op Polyclose 2018 met onze 10de deelname.

Een voordeur zonder zorgen

Osta Classics is een toonaangevende producent van toekomstgerichte en duurzame oplossingen voor diverse voordeurtoepassingen.
Meer dan een eeuw vakmanschap maakt van ons een betrouwbare en solide partner voor alle klassieke, cottage
of moderne voordeur-projecten.

Naast de opgefriste lay-out van onze catalogussen stellen wij graag onze nieuwste online tool voor die enkel onze professionele klanten toe laat om zelf prijsberekeningen op onze deurpanelen uit te voeren.
 
De prijsberekeningen worden automatisch verwerkt met uw persoonlijke korting waardoor u in een hand-om-draai steeds uw nettoprijzen kunnen raadplegen.
Geen kostbare tijd meer te verliezen door het wachten op offertes of het opzoeken en omrekenen van onze bruto prijzen.
 
Via de offerte lijst kunt u een kopie van de offerte naar uzelf versturen of kan er rechtstreeks besteld worden via de opgemaakte offerte, twee vliegen in één klap dus...

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1762

Wij nodigen u uit …..
 
Zowat 2 jaar geleden zijn wij opgestart met het nieuwe bedrijf “RD Group cvba”.  Het doel was om onze ervaring en kennis die wij in de voorbije jaren hebben opgedaan met ons voormalig deurpanelenbedrijf ten dienste te stellen van de sector met als voornaamste activiteiten :

Folieherstelservice : het ter plaatse aanbrengen van houtstructuurfolies op allerhande constructies (ramen, deuren, veranda’s in pvc of aluminium) ; dit ter herstelling van beschadigde folies of om oude constructies een nieuwe kleur en een tweede leven te geven.

Lakwerken : Ter plaatse herlakken van verweerde of beschadigde sectionaalpoorten, ramen of deuren, dit met lakken die perfect passen bij de bestaande houtstructuurfolies en alle RAL kleuren.

Voordeurrenovaties : Het renoveren van nog goed functionerende geplaatste PVC of aluminiumvoordeuren door middel van het aanbrengen van nieuwe lak, folie en vleugeloverdekkende panelen.
Al deze werken worden ter plaatse uitgevoerd zonder het te behandelen schrijnwerk uit te breken.
In de voorbije twee jaar hebben wij reeds honderden dossiers met goed gevolg afgewerkt en intussen zijn wij permanent onderweg met vijf hersteltechniekers.

Ongetwijfeld kunnen wij ook voor de schrijnwerker of voor zijn particuliere eindklant oplossingen aanbrengen voor schadegevallen die zich met de regelmaat van de klok aanmelden. 

Wij nodigen u dan ook uit om uitgebreid te komen kennismaken met onze diensten gedurende de vakbeurs Polyclose die doorgaat op 17 - 18 - 19 januari 2018 in Flanders Expo te Gent.
Wij zouden u graag van harte welkom heten op onze stand nr. 1762  en samen met u het glas heffen op een succesvol en voorspoedig 2018 !

De maatschappelijke zetel, werkplaats en magazijn van RD Group is gevestigd in de industriezone te Waregem in de Kalkhoevestraat 55A.  U kunt ons bereiken via het email adres sales@rdgroup.be, karl @rdgroup.be of ruben@rdgroup.be 
Bekijk tevens eens onze facebook pagina en like ons op volgende link : https://www.facebook.com/rdgroup.be/?ref=aymt_homepage_panel
U kunt zich gratis registreren voor een bezoek aan onze stand via de link http://www.polyclose.be/nl/registreer-uw-bezoek/ en maak gebruik van onze registratiecode P817639455

Tot ziens op Polyclose.
Ruben Herman, zaakvoerder
Karl Herman, verkoop & marketing – productontwikkeling.

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1410
STAND 1510
STAND 1022
STAND 1524

Renson Invisivent Air en Invisivent Comfort raamverluchtingen

De nieuwe Invisivent ‘Air’ en ‘Comfort’ raamverluchtingen bepalen – gedirigeerd door de slimme Healthbox 3.0 – binnen een C+ ventilatiesysteem mee hoeveel verse lucht er nodig is in huis, meer dan ooit afgestemd op maat van bewoners. Beide nieuwe Invisivent raamverluchtingen staan garant voor een nog hoger akoestisch, thermisch en energetisch comfort. De unieke zelfregelende klep met terugslagwerking in de Invisivent Comfort zorgt enerzijds voor een constante toevoer van verse lucht, maar voorkomt tegelijk dat lucht ook langs dezelfde weg terug naar buiten kan en tot energieverlies kan leiden. De raamverluchtingen werden zo ontworpen dat ze onzichtbaar weggewerkt kunnen worden, en langs binnen nauwkeurig af te werken zijn. Dankzij het ‘monobloc’-principe schroef je ze voortaan trouwens als 1 luchtdicht geheel op het raam.

Renson Algarve Canvas: van kantelbaar lamellendak tot vast dak in één structuur

De nieuwe generatie Renson Algarve terrasoverkappingen oogt nog strakker, is – naar analogie met de Camargue – bijna dubbel zo snel te installeren en kan nu ook uitgerust worden met glazen en Loggia schuifpanelen. Bovendien is de Algarve nu in een versie met een vast dak beschikbaar. Dit opent heel wat meer perspectieven rond het huis. Zo kan de stijl van een overkapping met lamellendak boven het terras ook perfect doorgetrokken worden in de oversteek boven de voordeur of de aangebouwde carport. Daarnaast kan je perfect een overkapping naar wens samenstellen met een deel vast dak en een deel lamellendak in 1 structuur.
Het vaste dak is opgebouwd uit 2 lagen: een stevig bovendak uit gelakte, geprofileerde staalplaat met anti-condenslaag en een esthetisch onderdak, afgewerkt met  opgespannen doek met ritstechnologie, bekend van de Fixscreen doekzonwering waar Renson al sinds jaar en dag pionier in is. Dat doek zit strak in de structuur gespannen, zonder zichtbare tussenliggers en is verkrijgbaar in 8 kleuren

Argenta Invisidoor SDX: nu ook in unieke hoekopstelling

Van het aluminium deurkader in het invisidoor SDX125-pakket is na plaatsing niets meer te zien, en ook het schuifdeurbeslag zit discreet weggewerkt. Houten schuifdeuren tot 100 kg kunnen hiermee perfect geïntegreerd worden in een strak en minimalistisch interieur. Nu de invisidoor SDX ook beschikbaar is voor schuifdeuren in een hoekopstelling, opent dat een pak nieuwe interieurmogelijkheden. Zowel in woonzorgcentra enerzijds als in lofts anderzijds is het de kunst om kleine ruimtes te kunnen afscheiden zonder te moeten inboeten aan ‘ruimtegevoel’. Een hoekschuifdeur is dan een creatieve oplossing voor een afsluitbare badkamer die tegelijk toch vrij toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Ook het open gevoel van een loft perfect intact, terwijl je toch in een vingerknip twee ruimtes van elkaar scheidt.

Speciaal voor de NL bezoekers pakt Renson op Polyclose uit met een extra stand met alle oplossingen voor de Nederlandse markt: stand 1.022
Nog even op een rijtje dus:

 • Stand 1.410 & 1.510: Renson
 • Stand 1.022: Renson Nederland
 • Stand 1.524 ArgentAlu-ROB

  Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1224

Reynaers lanceert op Polyclose Masterline 10 ramen voor passiefbouw

en presenteert innovatieve digitale toepassingen ter ondersteuning van productie en verkoop

 

De innovatieve uitbreiding van het Masterline gamma van Reynaers Aluminium combineert extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzicht-breedte van het profiel. Hierdoor passen de hoog isolerende Masterline 10 raamprofielen voor passiefbouw perfect in een hedendaags architecturaal design. Vernieuwende technologie, het handelsmerk van Reynaers Aluminium, staat centraal op de Polyclose. Bezoekers maken er zowel kennis met de meest vooruitstrevende aluminium systemen als met de innovatieve digitale oplossingen ter ondersteuning van de processen bij klanten. Je ontdekt er Reynaflow, de inmiddels beproefde software voor het beheer en de optimalisatie van het productieproces. Om de beleving en inspiratie voor eindklanten in de showrooms te versterken, lanceert Reynaers de product-configurator. Deze visualiseert alle aluminiumsystemen van Reynaers in alle designmogelijkheden in woningen in diverse stijlen.

 

 

De reeks Masterline 10 werd specifiek ontwikkeld voor passiefbouw. Masterline 10 is een uitbreiding op het Masterline gamma dat in 2016 gelanceerd werd. De nieuwe reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires waardoor het aantal nieuwe componenten beperkt blijft en het aantal designvarianten en hun toepassingsgebied enorm groot is. Masterline 10 is beschikbaar in 3 designvarianten,Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags.

Het hoog isolerende karakter wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de thermische onderbreking. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K.

De Masterline 10 profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op de hoogste inbraakwerendheid. Door het enorm brede aanbod is MasterLine 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.

 Aanzienlijke verbetering productietijden

Optimalisatie zet zich eveneens door in de productie van de aluminium systemen. Op Polyclose wordt ReynaFlow voorgesteld. Reynaflow biedt aluminium schrijnwerkers een intelligent systeem voor het beheer van de workflow en optimalisatie van de productieprocessen. Met deze tool voor smart manufacturing introduceert Reynaers Aluminium industry 4.0 in het productieproces van aluminium ramen en deuren. Met Reynaflow wordt het hele productieproces digitaal gelinkt. De voorbereiding, het zagen en bewerken, de montage en de afwerking worden in de paperless flow opgenomen. Dit zorgt voor een betere integratie van de productiefuncties, waarbij elke fase in realtime wordt bewaakt. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de productietijd.

 


 Technologie versterkt inspiratie en beleving

Potentiële bouwers en verbouwers op zoek naar inspiratie worden door Reynaers technologisch verwend. Op Polyclose demonstreert Reynaers Aluminium zijn nieuwe product configurator. Deze maakt het voor eindklanten mogelijk om bij hun Reynaers Partner of Installer hun geprefereerde aluminium raam- of deursystemen digitaal te visualiseren. . Dankzij deze virtuele toepassing zijn Reynaers klanten in hun showroom niet langer beperkt tot de fysiek aanwezige elementen, maar kunnen zij het volledige gamma in hun toonzaal tonen en visualiseren in een woning die aansluit bij de stijl van de bouwheer.

Met MasterLine 10 en de hoogtechnologische digitale tools bevestigt Reynaers zijn reputatie als vooruitstrevend ontwikkelaar van innovatieve aluminiumoplossingen met oog voor architecturaal design en optimale inspiratie en beleving voor bouwheren.

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1177

Focus: Software, speciaal ontwikkeld voor de schrijnwerkerijen

Op vandaag is TECHWIN een notoriëteit in de Benelux als leverancier van gespecialiseerde software voor de schrijnwerkerij. Met drie specifieke pakketten JoPPS, JoRPA en JoSS wordt het volledige bedrijfsproces geautomatiseerd en geïntegreerd.

 • JoPPS: het calculatiepakket voor het berekenen van ramen en deuren
  Tekeningen, prijzen, offertes, bestelhoeveelheden, optimale zaaglijsten, werkbonnen en machinesturingen worden snel en accuraat gerekend.
 • JoRPA: het planningspakket op maat van de sector
  Alle producten die verkocht worden voor ze gemaakt zijn en die dan nog geplaatst dienen te worden, zijn uitermate geschikt om hierin te verwerken. Denk aan de werkwijze voor ramen en deuren, trappen, binnendeuren, maatwerkmeubelen of algemene timmerwerken. Zowel de materialen en uren voor productie als deze voor de werf kunnen ingepland en opgevolgd worden.

JoSS: papierloze werkvloeraansturing en opvolging
Door de werkvloer uit te rusten met aanraakschermen en barcodescanners wordt een optimale doorstroming mogelijk.
 

Support: ondersteuning met kennis van zaken

Ook de goed uitgebouwde serviceafdeling is de beste garantie voor de klanten van TECHWIN. Vandaag kunnen ze rekenen op een permanente en kwalitatieve hot-line support.

De meest voorkomende ongemakken krijgen de hoogste prioriteit bij de softwareontwikkeling. Deze worden samen met nieuwe functionaliteiten gebundeld in releases en patches om snel met de oplossingen naar de gebruikers te kunnen gaan.

Extra opleidingen, aanpassingen aan gegevens  en het opstarten van nieuwe machinesturingen worden door een deskundig team van support-medewerkers tijdens rechtstreekse interventies uitgewerkt. Ze hebben zeer veel ervaring in de schrijnwerkerij en zijn flexibel in hun aanpak. Zo analyseren ze grondig de vraag en kiezen  steeds de snelste weg om tot de best mogelijke oplossing te komen

TECHWIN Software neemt deel aan de Polyclose beurs in Flanders Expo te Gent van 17 t.e.m. 19 januari 2018. U kan ons vinden in Hall 1 op stand 1177, waar wij u met veel plezier extra toelichting zullen geven over onze speciaal voor de schrijnwerkerijen ontwikkelde pakketten.

Bovendien vieren wij ons 25-jarig bestaan !
Om dit jubileumjaar feestelijk in te zetten, geven wij, tijdens de nocturne, op donderdag 18 januari 2018, een receptie met een natje en een droogje. Mis deze afspraak niet!
Schrijf je wel in via www.techwin.be

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1667

Tremco illbruck is een Duitse fabrikant van verlijmings- en afdichtingsmaterialen en al 25 jaar een  autoriteit op het gebied van luchtdicht bouwen. Een positie die niet alleen is verworven door vooruitstreve de productontwikkeling, maar ook door het opbouwen van een unieke kennis.

 

Het merk “Illbruck” een compleet gamma voor de raamplaatser en raamconstructeur

Al sinds jaar en dag houden we ons bezig met het geven van technische adviezen op het gebied van luchtdicht bouwen. Bovendien is ons luchtdichtbouwen systeem gecertificeerd door de Universiteit van Gent.

Met de producten van illbruck ( oa membranen, folies , tapes, luchtdichte  coatings, Pu-schuimen , lijm & kitten, zwelbanden…) bieden we een breed gamma aan producten en oplossingen.

 • Lijmen
 • Vulmiddelen
 • Schuimen
 • Folies
 • Profielen
 • Kitten
 • Tapes
 • Schuimbanden

 

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1541

URSUS nv heet U van harte welkom op stand 1541.

Onze nieuwigheden:

 • Wereldprimeur WINDOX !

Prefab gevelboxen systeem – zie bijgevoegd artikel.

 • TORIX deurpanelen en deurtrekkers:

Voorstelling van 5 nieuwe deurpanelen op de stand waaronder de unieke TORIX deurpanelen met geïntegreerde handgrepen waar nu ook LED licht integratie mogelijk is.
Nieuw zijn de exclusieve premium combi’s waar we het accent en look van het inkomdeurgeheel op het niveau van design meubelen brengen. Accent architectuur ten top.
(Afbeeldingen en nieuwe brochure pas beschikbaar na de beurs!)

 • ROUNDAL dagkanten systemen:

Verdere uitbreiding van de succesvolle Roundal dagkanten systeem familie met het type: RDC Roundal Combi
Hierdoor is de Roundal familie nu compleet. Om de architect te helpen kiezen welk type toepasbaar is in zijn project werd een flowchart ontwikkeld Link : Flowchart Roundal dagkantbekledingen
 
Ook alle technische mappen zijn nu beschikbaar en
                Links:

 
U kan de bestekomschrijvingen downloaden via onderstaande link (Cobosystems). Link : Lastenboekomschrijvingen Roundal dagkantbekledingen

 Link naar bedrijfspagina

  

STAND 1380

Voor het eerst in de markt: luchtdicht bouwen met rolluiken en screens
 
Net zoals in de wereld van ramen en deuren, staat de evolutie bij rolluiken en zonwering ook niet stil. Ten opzichte van rolluiken had zonwering tot nu toe altijd een stapje voor in de bepaling van het energiepeil van een woning. Daar waar met onze ZipX®Zero al een oplossing bestond om een screen weg te werken in de spouwmuur, zonder dat er aan de binnenmuur wordt geraakt, bestond dit voor rolluiken nog niet.
 
ShutterX® van Wilms brengt hier verandering in. Vanaf nu kan Wilms ook een rolluik aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Sterker nog, de isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het rolluik vervangen we door een composiet profiel achter de kast. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over en verbetert deze zelfs. Dankzij deze innovatie kan vanaf nu eveneens het raam vanuit de bovenzijde aan de binnenmuur bevestigd worden. Dit profiel maken we eveneens beschikbaar voor ZipX®Zero. Al deze technieken zijn beschermd door Wilms.
 
ShutterX® en ZipX®Zero helpen de bouwheer met:

 • Oplossen van de bouwknoop

Er is intens geïnvesteerd om de bouwknoop die de kast, de geleiders en de vensterbank veroorzaken op te lossen. Deze technieken zijn beschermd door Wilms.

 • Beperking van de oververhitting van de woning

Oververhitting is één van de grootste problemen die nieuwbouwers tegenkomen. Met de plaatsing van rolluiken of screens helpt u oververhitting voorkomen en behoudt uw klant een aangenaam binnenklimaat.

 • Daling van het energieverbruik van een woning

Omdat in warme periodes oververhitting wordt vermeden, is er ook geen nood aan een energieverslindende airco om de temperatuur terug te laten dalen. Daarnaast zorgt de plaatsing van rolluiken er eveneens voor dat de opgewekte warmte makkelijker in de woning blijft in de koude wintermaanden. Uit simulaties blijkt dat, dankzij de toepassing van ShutterX® en ZipX®zero, het karakteristiek energieverbruik van de woning het laagste wordt dat de markt op dit moment kan bieden.

 • Verleggen van de focus op enkel g-waarde van het glas

In tegenstelling tot het verlagen van de g-waarde van de beglazing, is een rolluik of screen een dynamische toepassing. De verlaging van de g-waarde van glas daarentegen is een permanente beslissing. Zowel screens als rolluiken kunnen worden ingesteld op zonkracht, waardoor de zon kan worden binnengelaten wanneer dit wenselijk is (bijvoorbeeld in de winter, herfst en lente) en kan worden buitengehouden wanneer men het binnen fris wil houden. Dit kan niet met de g-waarde. Hiermee wordt de zon altijd binnengelaten of altijd buitengehouden.

 link naar bedrijfspagina