Naturally feeling good …

Fixvent® Mono AK (evo)

ventilatie en windvaste doekzonwering met extra akoestisch comfort

De Fixvent Mono AK EVO combineert een zelfregelend ventilatierooster met een windvaste doekzonwering. Het systeem wordt als monobloc bovenop aluminium, hout en PVC-ramen geplaatst. Dankzij een vlotte schuifbeweging is dit systeem geschikt voor alle raamdieptes tussen 50 en 215 mm.

Het zelfregelend aluminium ventilatierooster met een hoog debiet van 70 m³/h/m bij 2 Pa regelt de toevoer van verse lucht. De zelfregelende klep reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte, waardoor tocht wordt vermeden. Het rooster wordt bijna onzichtbaar achter slag gemonteerd, wat een enorm pluspunt is voor de architectuur en stijl van het gebouw.

 

Fixvent® Mono AK EVO

  • Windvaste doekzonwering (garantie tot 130 km/u)
  • Natuurlijke toevoer van verse lucht in combinatie met doekzonwering.
  • Optimaal akoestich comfort
  • Insectenwerend, onderhoudsvriendelijk
  • Discreet ingewerkt boven het raam
  • Doek eenvoudig te vervangen (bv nieuwe kleur)

Een windvaste screen met hoge zonweringcoëfficiënt houdt de warme zonnestralen tegen voor ze het glas bereiken en controleert de lichtinval. Deze screen steunt op de Fixscreen-technologie met haar ingenieuze gepatenteerde geleidingssysteem met symmetrische rits. Een verzwaarde onderlat met afdichtingstrip zorgt voor een perfecte aansluiting met de dorpel. Daardoor zit het doek windvast en strak in iedere positie en behoren klapperende en stukgescheurde doeken definitief tot het verleden. Een verborgen lasnaad ter hoogte van de onderlat zorgt bovendien voor een strakke en moderne uitstraling en de waterdichte elektrische connectie (Connect & Go) tussen de doekbuis en de kast garandeert een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor. De Smooth technology, een verbetering van het ingenieuze ritsprincipe, zorgt voor een nog betere windvastheid van de screen.

 

Continue natuurlijke ventilatie en de beheersing van het zonlicht zorgen immers voor een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur.
Dit brengt ons naadloos bij ons thema ‘Naturally Feeling Good’.

 

Vlinders en Pinguins in huis

Comfort en welbehagen voorop.

Met de nieuwe ‘Naturally feeling good campagne’ zorgt Renson voor een stijlbreuk in de heersende beeldvorming in de bouwsector.

De link tussen vlinders enerzijds en de impact van natuurlijke ventilatie op een gezonde en comfortabele leefomgeving anderzijds was snel gemaakt. Vlinders huizen enkel in ‘gezonde’ tuinen en zorgen er voor nieuw leven. Pinguïns houden zich dan weer op een dynamische manier warm of koel, door ofwel samen te troepen of hun vleugels gespreid te houden om af te koelen. Met z’n dynamische zonwering beoogt Renson net hetzelfde: ’s zomers op natuurlijke manier de woning koel houden en ’s winters de zonnewinsten optimaal benutten. Kwestie van controle te hebben over het binnenvallend zonlicht, automatisch en op maat van je leefpatroon. Met als resultaat: het summum van welbehagen in je eigen woning.